INDIEN

Det är större sannolikhet att du träffar mig här: http://www.resdagboken.se/m/amandagrant, än någon annanstans de kommande fem månaderna! Tjingeling!


http://www.thathipsterporn.org/



styrkans tårar

jag skrev en harmonifylld statusuppdatering, om hur min middag bestod av egenpanerad rödspättefiléer och ångkokta grönsaker. och hur jag sedan skulle spendera resterande av aftonen liggandes i badkaret, läsandes en bok. men jag kom bara till grönsakerna och fisken. lagade mat till mig själv och åt själv. tidigare idag träffade jag min gammelfarmor för att städa hennes lägenhet. hon nämnde en väninna, som inte klarar av att äta i sitt eget sällskap. i ensamhet. min gammelfarmor svarade att vissa saker måste man helt enkelt klara av. för hur ska man annars klara sig? och hon har självklart rätt. en gammal människa har oftast rätt i väldigt många saker. vissa saker bara måste man klara av.

patti smith står för kvällens underhållning. underbara patti smith. hon har förtrollat mig många gånger. både med sina tankar och musikalitet. så även ikvälll. hennes musikaliska toner sätter stämningen på mitt humör. känslosam. känslomänniska. jag har tidigare nämnt mia skäringer, rekommenderat henne för er i tidigare inlägg. hon kallar sig känslomänniska och hur andra människor nedvärderat den delen av henne. hon har säkerligen fått höra samma sak som jag: ska du gråta nu igen? va? jävla gråtande. tårar löser ingenting.

jag har gråtit många tårar. högljuda tårar. tysta tårar. men jag gråter inte lika ofta nu som tidigare. men inte på grund av oförstående människors kommentarer, utan för att jag inte behöver gråta lika mycket nu som innan. men visst. jag gråter nog mer än medelmänniskan. skillnaden är väl att jag slutet ta de oförstående orden som något negativt. istället tittar jag personen djupt i ögonen och svarar: ja. jag ska gråta nu. och jag ska gråta tills det tar slut. tills hjärtat har torkat och tanken har lugnat sig. jävla gråtande. tårar löser allt.

RSS 2.0